Monday, January 23, 2017

Pengalaman di Rumah Peranginan Persekutuan Morib~1st day

Assalamualaikum...
Entry kali ni nak story tentang kami di Rumah Peranginan Persekutuan di Morib..
For info, ini 1st time stay kat RPP..nie pun cuti yang x di rancang..gara-gara sekolah kami 3 beradik cuti peristiwa hari isnin ni (today k)..so ibu n abah terpaksala cuti sekali..
Segala hal booking membooking boleh tanya abah..abah yang try membooking RPP nie..cam ne leh dia terfikir nak ke sini kami pun x taula..ibu pun follow jela..yang penting menjadi juga percubaan abah untuk try membooking jumaat lepas..Alhamdulillah ada rezeki kami..
So dapatla menginap kat sini 2hari 1 malam..seperti yang sedia maklum, klu nak bercuti time weekend memang payahla nak dapat..kami nie pun sebab check in hari ahad keluarnya isnin..try buat check in sabtu, mmg fullla..tambah kami on the spot je..
Di pendekkan cerita, di RPP ni banyak rate biliknye..nak detail leh g website BPH la ye..kat situ lagi detail..so kami dapat rumah berkembar..RM80/day ok..ibu n abah dah keje ngan badan berkanun dah lama tapi baru nak mencuba..heheh..
Rumah kat sini banyak namanye..kami dapat Rumah Rumbia 2..ada 2 bilik..ada dapur, meja makan, TV n peti ais..rasa tuh jela yang penting kot..
RPP nie depannya pantai, cuma kita n ibu je yang x g jejakkan kaki kat pantai lagi..almaklumla x berapa nak sihat..ibu pun sama..so kami duk dalam rumah je..
Pada awalnya nak buat BBQ, dah ready dah alat2 nak buat perapan..cuma bahan basah je x bawa, coz ingatkan nak g membeli kat Morib nie..tp hurrm...dok pusing2, kedai yang jual bahan2 basah sume dah tutup..mana x taknye smpi dah pukul 2..ape je yg ada..haahhha..so tinggalkanla impian nak berBBQ.. last2 makan kek kedai je la...
Sampai2 dah waktu lunch, so kami makan kat tepi pantai jela..kat food court tuh..not badla..minum petang, makan kat Kg.Endah..western gitu...apa daa minum ptg makan western kan..disebabkan kita x sihatla, ibu ajak makan kat situ, konon2 nak suh kita makan..almaklumla kita ni suka chicken chop..tp kita makan sikit je, still x de selera..bila time dinner, makan kat tepi pantai lagi..cuma ubah kedai je..kita nak cuba makan sizzling (fav kita gak), tapi still selera x sampai lagi..last2 diorg yg habiskan...hurmm..
So kat bawah ni adalah sikit gambar2 kenangan kami..
#every pictures membawa makna dalam hidup saya...

Pejabat..Tempat mendaftar..



Nampak x pantai tu...

Ok..niela keadaan dalam rumah kami..

Meja makan..

Dapur..siap ada peralatan memasak..pinggan mangkuk, cerek, kuali, sudu, garfu, sabun basuh pinggan, tog gas, periuk nasi..

Bilik 1

Bilik 2


Coffe table pun ada..

TV comel..hehehe..

Model cilik..

Model RPP..Sila baca peraturan nie ye..

Ruang beranda..







Sampai2 terus layan belon..

View from rumah..

Time nie minum petang @ Kg. Endah..Makan western..hehehe
Muka orang x sihat..

Captured by Iman..

Merajuk nak amik gambar ibu..

So this hasilnye,,nasib baik cantik..hehehe

Abah x mau pandang..hurrmmm..

Okla..thats for today..nanti kita sambung lagi ye..k bye..

























No comments:

Post a Comment