Sunday, July 5, 2015

Sekolah Darjah 1 (Sekolah Rendah Islam Integrasi Tahfiz Darul Ulum, Cawangan Nilai)

Assalamualaikum...4 Julai 2015

Lama giler dah tak update blog..sampai blog dah bersawang-sawang..kalau kat rumah memang penat nak bersihkan sawang nie..almaklumla, bukan berbulan x update tapi bertahun..Bukan x nak update, tapi banyak sangat halangan dan rintangan, dan akhirnya jadi lah cam gini...huhuu...
Disebabkan bertahun tak update, so macam2 criter rasa nak criter..but, untuk hari ni, malam ini, kita update pasal diri aku jela dulu ye..

Ok, for the information, aku skang dah 7tahun wokeyhhh....so dah start bersekolah darjah 1..cepat je masa berlalu..
Nama sekolah aku Sekolah Rendah Islam Integrasi Tahfiz Darul Ulum..Klu nak tau dengan lebih detail pasal sekolah nie leh la search n GOOGLE ye..In syaa allah, kalau ada masa nanti aku share sikit info pasal sekolah aku.

Kenape ye Ibu n Abah hantar aku kat sekolah Tahfiz..??? Kenapa tak hantar je kat sekolah biasa..Haaaa!!!Ibu n Abah ada jawapan nye..Of course mereka nak yang terbaik untuk aku kan..Almaklumla dunia sekarang penuh pancaroba, dugaan dan ujian..klu tersalah langkah n terleka even seketika, lain jadinya..Nauzubillahh....

So far sekolah aku memang best..Alhamdulillah..mengaji, belajar, solat, makan dan tidur semua cukup..makan ditanggung dari pagi sampai balik..mandi je x de..ye la kalau mandi dah macam kat taska plak kan..? tapi yang penting tidur ada, ikut sunnah, Qailulah..Selain dari tuh leh rehatkan otak jap, dari pagi sampai tengahari silibusnya adalah Tilawah Al-Quran..Petang baru start belajar subjek akademik..

Subjek petang yang aku belajar, BM, BI, Matematik, Sains, Ibadah, Aqidah, Sirah, Jawi, Adab, Bahasa Arab..Petang Rabu cam biasa, ada Ko-Kurikulum..Waktu start sekolah pukul 7.30 am hingga 5.30 pm..nampak cam penatkan, dari pagi hingga ke petang kat sekolah..tapi alhamdulillah, bagi aku cukup rehat dekat waktu sekolah..

Okla, cukupla buat masa nie..In syaa allah nanti kita sambung criter lagi ye..banyak story nak share nie..Heheheh...

Assalamualaikum...



1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete